The World's #1 Vacuum Cleaner Advice, Repair, Discussion & Information Forum

Author Topic: DC07 changing it  (Read 903 times)

Online dragoncurt

  • Member
  • Posts: 136
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Dyson FTW !
DC07 changing it
« on: September 19, 2016, 06:26:30 AM »
Could I not get the Dremel and cut the cyclones to make them less longer or would it not work. Thanks

Thinking of some fun ways to mod the Dyson.

Online Parwaz7862

  • Member
  • Posts: 3138
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Dyson geek 😃
Re: DC07 changing it
« Reply #1 on: September 19, 2016, 11:11:05 AM »
I don't think it's possible to even modify a DC07 to work better as they work really well anyway. You mean cutting the tip of the Cyclones? Dyson did that for the later models to de root them and made them noisier , but they worked much better.

I wouldn't say to cut them further than this because cyclones need to be a conical shape rather than more of a cylindrical shape.
DC14s are tanks, just need a slightly longer motor life. Do plastic parts often break on DC14s? Nope. DC41- Sexy looking futuristic and powerful machine. Just needs a better designed cleaner head wheel and cyclone clip along with a dense metal rod in the chassis.

Offline Lee

  • Member
  • Posts: 8
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Dyson DC07 Origin owner from new in 2001.
Re: DC07 changing it
« Reply #2 on: September 20, 2016, 11:34:55 PM »
I just replaced my original cyclone which had the number 1 stamped on it for the number 2 type. Makes loads more noise but works well. I didn't even know they'd modified them until I read about it on this forum   :bow:

Online dragoncurt

  • Member
  • Posts: 136
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Dyson FTW !
Re: DC07 changing it
« Reply #3 on: September 22, 2016, 01:19:17 AM »
I just replaced my original cyclone which had the number 1 stamped on it for the number 2 type. Makes loads more noise but works well. I didn't even know they'd modified them until I read about it on this forum   :bow:

Where is the stamps located when you said the numbers are on the Dyson. I think I have the number 1 though. Oh aha, well nice to meet you Lee :)

Offline Lee

  • Member
  • Posts: 8
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Dyson DC07 Origin owner from new in 2001.
Re: DC07 changing it
« Reply #4 on: September 22, 2016, 01:40:37 AM »
Nice to meet you too!  :)

ila_rendered


Online dragoncurt

  • Member
  • Posts: 136
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Dyson FTW !
Re: DC07 changing it
« Reply #5 on: September 23, 2016, 12:01:27 AM »
Nice to meet you too!  :)

(Attachment Link)


Thanks for the picture. But I do not have a number on mine. Is it that old that it did not get one aha :)

Offline Lee

  • Member
  • Posts: 8
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Dyson DC07 Origin owner from new in 2001.
Re: DC07 changing it
« Reply #6 on: September 23, 2016, 02:03:19 AM »
I'm not sure tbh. Mine is very old too, I got it new in 2001 and it had the number on the cyclone but maybe some didn't.

DC07 Spare Parts


 

 

Dyson Spare Parts

 

 

Sebo Vacuum Cleaners

 

 

Buy a Dyson DC04 Wand Handle

 

 

 

 

The Dyson Medic Blog

Dyson Spares, Parts, Advice   Follow us on Twitter

Manchester Vacson Google+

Manchester Vacs on Instagram